Mayur Consulting

Ons aanbod 

Consulting

Advies op elk niveau: strategie, operationeel, uitvoering en verbetering
Efficiënte werkstromen
Samenwerking helder intern en extern (wie doet wat en waarom?)
Beleid schrijven en werkinstructies
Administratieve ondersteuning binnen HR en Office management

Building

Shared Service Center opzetten
Werkprocessen op orde en zichtbaar
New HRIS systeem implementeren
De wijze waarop we werken in kaart brengen en elkaar accountable kunnen houden voor onze afspraken
Functiewaardering invoeren middels processen en beleid

Changing

Reorganisaties begeleiden
Fusies begeleiden
Internationaal en nationaal samenwerken in harmonie
Learning & Development academie opzetten
Medewerkers verbinding en tevredenheid
Successionplanning: beoordelingscyclus in kaart

Visie

Mijn visie op HR 

Mijn visie is dat HR ruimte creëert voor persoonlijke groei en nieuwe ervaringen die jouw werkpad verrijken. Daarbij kijken wij naar wie jij bent, wat jij kunt of nodig hebt om talent (ook in huis) zo goed mogelijk te benutten. HR houdt het leven van medewerkers in een organisatie prettig en in balans. Daarom werken we samen met elkaar, continu in dialoog met elkaar en met iedereen die in dit proces een steentje wil bijdragen. HR doen wij samen op onze eigen manier!

Onze missie

De missie die wij als team hebben 

Mayur Consulting heeft de missie om 
HR te positioneren als betrouwbare business partner voor medewerkers en het management. Mayur Consulting wil de zichtbare verbinding zijn tussen de organisatie en zijn motor: de medewerkers.
Duidelijkheid in werkprocessen, zichtbaarheid van organisatiedoelstellingen en een taal spreken die iedereen begrijpt. KISS: Keeping it Super Simple.

Kernwaarden

Verbinding

Ik vind het belangrijk goede afspraken met elkaar te maken als basis voor de wijze waarop we met elkaar samenwerken. Ik leer mijn collega's en mijn klanten goed kennen om verwachtingen te managen.

Communicatie

Goede interne communicatie zorgt voor meer verbondenheid en betrokkenheid binnen een organisatie omdat je weet waar je aan toe bent. Ik zorg ervoor dat we werkafspraken helder hebben en zichtbaar wordt wat we van elkaar kunnen verwachten maar vooral…hoe we communiceren!

Resultaatgericht

Door het stellen van concrete doelen is voor iedereen in de organisatie duidelijk wat er gaat gebeuren en wat er verwacht kan worden van elkaar. Ik maak resultaten zichtbaar zodat we weten wat er nodig is om dit te kunnen behalen. Ik kan goed hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden om "on track" te blijven.
Neem contact op